6000 Kecskemét, Petőfi Sándor utca 1/A.

CSOK és hitelügyintézés

CSOK és hitelügyintézés kapcsán díjmentes segítségre van szüksége? Akkor a legjobb helyen jár, hiszen a Házvadászok szinte az összes pénzintézettel kapcsolatban van, így megbízóink számára a legkedvezőbb, személyre szabott ajánlatokat tudjuk biztosítani. A CSOK és hitelügyintézésen kívül díjmentes segítséget tudunk nyújtani a babaváró támogatás igénylésével kapcsolatban is.

csok, hitel és babaváró ügyintézés

CSOK és hitelügyintézés – CSOK alapszabályok

A családi otthonteremtési kedvezmény, vagy leánykori nevén “szocpol” használt és új építésű ingatlanra egyaránt igénybe vehető. A jogos igény mértékét alapvetően három tényező fogja meghatározni:

  1. a vállalt és meglevő gyermekek száma;
  2. az ingatlan elhelyezkedése (falusi CSOK esetén);
  3. az ingatlan állapota (új vagy használt).

A CSOK-ra vonatkozó hatályos jogszabályokat az alábbi linkek segítségével érheti el:

A fentiek alapján látható, hogy a CSOK maximum 10 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást foglal magába. Ezen az állami támogatáson felül további 15 millió forintos kedvező hitelt is igényelhet az otthoncélját megvalósítani kívánó fiatal házaspár. Az elmúlt évek statisztikái alapján mintegy 60 000 család jutott a CSOK segítségével új otthonhoz. Az elmúlt időszak egyik legfontosabb változása, hogy a kamattámogatott CSOK hitel már használt ingatlan esetében is igényelhető. Emellett szintén fontos változás, hogy végre eltörölték a használt ingatlanokra vonatkozó 35 millió forintos értékhatárt. Erre azért volt szükség, mert az elmúlt fél évtized ingatlanpiaci változásainak eredményeként ugrásszerűen megnövekedtek a lakásárak. A frekventáltabb településeken legalább kétszeres áremelkedést tapasztalhatunk az öt évvel korábbi szinthez képest.

CSOK kedvezményes hitel táblázat 2020

Az új és a használt ingatlanra vonatkozó CSOK esetében is számos részletszabályozóval is számolni kell. Ezek nem csak az ingatlanokkal, de az igénylőkkel szemben is számos követelményt támasztanak. Ezeket az alábbiakban összegezzük:

CSOK táblázat 2020

CSOK és hitelügyintézés – hitel alapszabályok

Figyelembe véve a mai ingatlanpiaci árakat, viszonylag kevesen engedhetik meg maguknak, hogy készpénzből finanszírozzák a lakásvásárlást. Ebben az esetben jön képbe a lakáshitel, amelyet fordíthatunk:

  1. új ingatlan megvásárlására;
  2. használt ingatlan megvásárlására;
  3. használt ingatlan bővítésére és / vagy korszerűsítésére.

Önerőre csak ingatlanvásárlás esetén van szükség. A jelenleg alkalmazott szabályok szerint az ingatlan forgalmi értékének maximum 80%-a fedezheti hitelforrásból. Vagyis egy 40 millió forintos forgalmi értékű ház esetében maximum 32 millió forintot hitelt lehet igényelni. A különböző bankok saját finanszírozási szabályai viszont ennél általában kisebb mértékű maximum jelzáloghitelt tesznek elérhetővé. A finanszírozást befolyásolhatja az ingatlan állapota, annak elhelyezkedése, és az igénylő jövedelemvizsgálatának eredménye.

CSOK és hitel ügyintézés

Amennyiben a Házvadászok oldalán elérhető hirdetések egyike felkeltette érdeklődését, de finanszírozási kérdése merült fel, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!

CSOK és hitelügyintézés – bízza a Házvadászok csapatára ingatlanügyeit, hogy pénzt és időt spórolhassunk Önnek!