+3670 329 1182
6000 Kecskemét, Petőfi Sándor utca 1/A.
vajda.mark@dh.hu

Házépítés Kecskemét

Házépítés Kecskemét és környékén

Házat építene? Akkor jó helyen jár, mivel a Házvadászok csapata összeszedte, hogy mit érdemes a témáról tudnia.

Az elmúlt pár évben szakmai cikkek garmadája jelent meg az online médiában, amelyek arról szóltak, hogy felrobbant a fizikai dolgozók bére hazánkban. Amennyiben a házépítés Kecskemét és környékén történne, akkor ez azt jelenti, hogy a 2015-ös árszínvonalhoz képest ma már közel háromszorosába kerül egy lakóház négyzetmétere. Vagyis egy átlagos új építésű családi ház ára ~18 MFt-ról 50 MFt fölé emelkedett. Ezt az összeget már a családvédelmi akcióterv és az otthonteremtési kedvezmény segítségével is nehéz előteremteni. Emiatt minden eddiginél hangsúlyosabb kérdés az, hogy kit bízunk meg a házunk felépítésével, vagyis a generálkivitelezéssel?

házépítés Kecskemét banner

Házépítés Kecskemét

Telek

A házépítés folyamatának első lépése a megfelelő építési telek kiválasztása. Ennek kapcsán pedig a legfontosabb három kérdés a lokáció, a lokáció és a lokáció. Ennek fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni, hiszen ez alapjaiban fogja meghatározni a felépítésre kerülő ház értékét. A megfelelő, vagyis elvárásainkat kielégítő és anyagi lehetőségeink alapján elérhető telket megtalálni szinte már művészet. Ebben a művészetben nyújthat hatalmas segítséget a Házvadászok csapata, mivel széles körű piaci rálátással rendelkezünk, és Kecskemét környékén egyetlen telek sem marad a radarunk alatt.

Tervdokumentáció

Az építési telekkel összefüggő kérdések tisztázását követően el kell készíteni a tervdokumentációkat. A Házvadászok oldalán jó néhány ötletadó házterv megtalálható, amelyek szinte minden telekméretre ideális megoldást kínálhatnak. Azonban ezek az ötletadó háztervek még nem számolnak az egyedi igényekkel és életviteli sajátosságokkal, emiatt szinte megkerülhetetlen kérdést jelent a megfelelő építész felkutatása. Itt ismét nagy segítséget jelent a Házvadászok, hiszen számos építésszel tartjuk a kapcsolatot. Ezek az építészek kellő tapasztalattal rendelkeznek, emiatt pontosan fel tudják mérni, hogy az adott megrendelőnek milyen elvárásai vannak jövőbeni álomotthonával szemben.

házépítés Kecskemét banner 2

Adminisztráció

A Házvadászok remek építésügyi, és egyéb szakhatósági kapcsolatokkal is rendelkezik, így ez a kapcsolati tőke nagyban meggyorsíthatja az amúgy hosszadalmas ügymenetet. Arról például sokan nem is tudnak, hogy Kecskemét és környékén – első sorban Katonatelepen – még a Katonai Légügyi Hatóságnak is van beleszólása a tervdokumentációkba, a közelben található katonai repülőtér navigációs eljárásai és akadály-adatbázisa miatt. További kihívást jelenthet az is, ha a megrendelő hőszivattyúval tervezi fedezni a családi ház energiaigényét, mivel egy geotermikus vagy hidrotermikus berendezés hatósági engedélyeztetése a megszokottnál is körülményesebb. Arról nem is beszélve, hogy az építkezés folyamatának elektronikus dokumentációja sem a legegyszerűbb feladat, így végeredményként számottevő időt spórolhat ügyfeleinek a Házvadászok csapata.

Építkezés

Az építkezés koordinálásával és végrehajtásával érdemes egy generálkivitelezőt megbízni, mivel ebben az esetben az Ő felelősségi körébe tartozik az építkezés egésze, emiatt az alkalmazásában álló és / vagy megbízott szakemberek munkáját összehangolja, az elvégzett munkát felügyeli és szükség esetén gondoskodik a hibák kijavításáról. Mivel a generálkivitelező jó eséllyel teljes munkaidőben foglalkoztat szakembereket, így sokkal kedvezőbb árat kaphatunk az egyes részfolyamatok (pl. villanyszerelési munkálatok, burkolás, stb.) elvégzésére, mintha egyedi megrendelést adnánk le az általunk felkeresett szakembernek. Ezeket összeadva újabb idő és pénzmegtakarítást könyvelhet el a családi kassza. Emellett azonban sokan megfeledkeznek róla, de a generálkivitelező tisztában van az aktuális technológiai trendekkel, így a kor követelményeinek megfelelő kulcsrakész házat tud ajánlani a megrendelőnek. Ez azért is fontos, mert számos olyan okos-megoldás létezik napjainkban, amelyek nem csak zöldebbé, fenntarthatóbbá, hanem értékállóbbá is tehetik új otthonunkat.

Házépítés Kecskemét és környékén – a Házvadászok csapata azon dolgozik, hogy felépülhessen álomotthona!

Bízza ránk ingatlanügyeit, hogy időt és pénzt spórolhassunk Önnek!