6000 Kecskemét, Petőfi Sándor utca 1/A.

Értékbecslés

Értékbecslés Kecskemét – Amennyiben Kecskemét, vagy környékén ingatlan értékbecslésre van szüksége, akkor a legjobb helyen jár! Válassza Ön is a Házvadászokat!

Ingyenes értékbecslés, pontosabban értékmaghatározás miatt hívja Kocsis István-t a +36 30 518 7542-es telefonszámon!

Értékbecslés Kecskemét

Értékbecslés Kecskemét – ki az az értékbecslő?

Az értékbecslő egy ingatlanpiaci szakember, aki rendelkezik mindazokkal a képesítésekkel és engedélyekkel, amelyekre szükség van egy ingatlan forgalmi értékének megállapításához. Ezen belül elfogadott értékbecslőnek azt a személyt nevezzük, akinek a szakvéleményét a hitelező pénzintézet is elfogadja. Ettől függetlenül maga az értékbecslés nem egy egzakt tudomány, mivel az alkalmazott matematikai módszertanon felül számos egyéb tényezővel is számolni kell. Mivel az értékbecslés során figyelembe kell venni a közeljövő várható ingatlanpiaci változásait is, így ez a szakma sok tekintetben hasonlít a meteorológiához. Vagyis az adott állapotot visszatükröző megállapításokat viszonylag nagy pontossággal lehet végrehajtani (időjós kő), de jó prognózist letenni az asztalra már sokkal nehezebb feladat. Az értékbecslés alapja minden esetben a lokáció, vagyis az ingatlan elhelyezkedése. Ez azt jelenti, hogy egy jó elhelyezkedésű, de borzalmas állapotú ingatlan is lehet egészen értékes és fordítva.

Értékbecslő Kecskemét banner

Forgalmi értékbecslés – eladni vagy árulni szeretné?

Nagyon fontos kérdés, hogy a tulajdonos eladni szeretné az ingatlanát, vagy csak árulná. Az utóbbira általában akkor kerül sor, ha nem szeretnénk minden áron értékesíteni az ingatlant, de van az az összeg, amiért már megválnánk tőle. Ebben az esetben túlárazásról beszélhetünk, így az értékesítése folyamata várhatóan hosszú és jó eséllyel sikertelen lesz. Amennyiben eladni szeretnénk az ingatlant, akkor érdemes megismerkedni a következő fogalommal: piaci összehasonlító adatokon alapuló forgalmi értékbecslés. Ebben az esetben az árképzést a közelmúltban megtörtént környékbeli adás-vételek fogják meghatározni. Vannak azonban még további befolyásoló tényezők is, amelyek a teljességre való tekintet nélkül:

Az összehasonlítás során nagyon fontos, hogy megfelelő adathalmazból tudjunk meríteni. A megfelelő adathalmazt pedig csak a már megtörtént adás-vételek szolgáltatják, vagyis az aktuális hirdetéseket nem szabad figyelembe venni. Emiatt a Házvadászok csapata folyamatosan monitorozza a kecskeméti térség ingatlan adás-vételeit, és így minden esetben pontos forgalmi értéket tudunk megadni.

Értékbecslés Kecskemét – mikor van szükség értékbecslésre?

  1. Az esetek döntő többségében az ingatlan eladása miatt van szükség értékbecslésre.
  2. Ezzel általában kéz-a-kézben jár a jelzáloghitel felvétele miatti értékbecslés. Ebben az esetben a hitelfolyósító intézet sokszor be kell, hogy vonja fedezetként az éppen meghitelezett ingatlant. A gyakorlat azt mutatja, hogy a bank által megbízott forgalmi értékbecslő inkább alulról közelíti meg az ingatlan valódi értékét. Ennek a magyarázata pofonegyszerű: esetleges probléma esetén a bank eladni, és nem árulni akarja az adott házat vagy lakást.
  3. Ingatlan bérbeadását is megelőzheti értékbecslés, amely során az értékbecslő meghatározza az adott piaci körülményeknek megfelelő havi bérleti díjat.
  4. Szintén értékbecslésre van szükség abban az esetben, ha biztosítási szeretnénk kötni az adott ingatlanra. Ilyenkor meg kell határozni, hogy az adott családi ház / lakás újraépítése milyen költségekkel járna. Ennek az eljárásnak az eredményeként könnyen előfordulhat, hogy a valós forgalmi értéket meghaladó újra-előállítási érték kerül meghatározásra.
  5. Értékbecslésre lehet szükség akkor is, ha egy vállalat fel szeretné mérni, hogy az adott piaci körülmények között mekkora értéket képvisel az ingatlan állománya.
  6. Végül, de nem utolsó sorban egyéb értékbecsléseket is meghatározhatunk. Szomorú, de nagyon gyakran merül fel értékbecslési igény a válásokat megelőzően, vagy halálesetet követően.

Az értékbecsléssel összefüggő feladatokat az ingatlanok forgalmi értékadatainak szolgáltatási rendjéről és az adatszolgáltatás igazgatási szolgáltatási díjáról szóló 33/2006. (XII. 23.) PM rendelet határozza meg.

Értékbecslő Kecskemét – bízza a Házvadászok csapatára ingatlanügyeit, hogy pénzt és időt spórolhassunk Önnek!