6000 Kecskemét, Petőfi Sándor utca 1/A.

Kiadná ingatlnát?

Kiadó ház Kecskemét – Kiadná ingatlanját? Ebben az esetben a legjobb helyen jár, hiszen a Házvadászok megtalálja az Ön számára legmegfelelőbb albérlőt.

kiadó ház Kecskemét

Kiadó ház Kecskemét – miért éri meg ingatlanosra bízni a kiadást?

Az előbbi kérdésre sok körmönfont válasz létezik, de a Házvadászok csapata inkább a lényegre szorítkozik és valódi hozzáadott értékkel kívánja alátámasztani létjogosultságát. Ezek felsorolása előtt érdemes hangsúlyozni, hogy egy kiadott ingatlan esetében két nagyon fontos tényező merül fel:

Az ár alatt az albérlet havidíját értjük, vagyis azt az összeget amit minden hónapban realizálni szeretnénk az ingatlan kiadásából. Ez azonban nem feltétlenül egyenlő a nettó haszonnal, hiszen bizonyos állagmegóvási kiadásokra ebben az esetben is fel kell készülni. Arról nem is beszélve, hogy az ingatlan kiadásával együtt járó egyéb költségek is felmerülhetnek. Utóbbiról főleg azokban az esetekben érdemes beszélni, ahol a leendő albérlő ragaszkodik a számlához. Második tényezőként az időt határoztuk meg. Idő alatt pedig a kiadási szándék és a kiadás között eltelt napokat kell értenünk. Már ebből is jól látszik, hogy az ár és az idő szoros kapcsolatban áll egymással. Amennyiben túl magas árat határozunk meg, akkor vélhetően megnövekszik az időtényező, vagyis lassabban találunk albérlőt – és fordítva.

Kiadó ház Kecskemét – a kiadó és az albérlő kapcsolata

Nagyon sokan megfeledkeznek arról, hogy a kiadó és az albérlő egyfajta bizalmi kapcsolatot ápol. Ennek a bizalmi kapcsolatnak természetesen megvan a maga ára, amelyet sokan kaucióként is ismernek. Ez a kaució azonban egy félresikerült tranzakció esetén nem feltétlenül fedezi a teljes károkozást. Vagyis a befektetésünk legjobb védelmezője az az ingatlanos, aki előszűrheti az albérletre érdeklődő személyeket. A sikeres előszűrés legfontosabb eredménye, hogy mind a kiadó, mind az érdeklődő számára előnyös helyzet állhat elő. Ebben az előnyös helyzetben az érdeklődő megtalálhatja következő otthonát, a kiadó pedig hasznot realizálhat ingatlanbefektetéséből.

Kiadná ingatlanát? – egy tanulságos történet

A jelenlegi kamatkondíciók mellett még mindig aránylag jó befektetésnek számít az ingatlan, emiatt sokak megtakarított pénze materializálódott beton, tégla, fa, stb. formájában házzá. Ez a befektetés akkor hoz hasznot a konyhára, ha ki is lehet adni az ingatlan. Sok tulajdonos úgy gondolja, hogy ezt a feladatot maguk is el tudják látni. Emiatt készítettek néhány gyors-fotót a telefonnal, hasraütés-szerűen meghatározták a havidíjat, majd ezt fel is töltötték az első ingyenes portálra. Jó néhány hét kellett ahhoz, hogy a tulajdonosok realizálják: túlárazták a befektetésük havidíját. Módosítottak az áron, de az üresjáratban eltöltött hetek nem teltek el nyomtalanul, a hirdetés lentebb sorolódott. Ennek eredményeként kénytelenek voltak újra feladni a hirdetést, de eddigre már 1 havi remélt bevételtől elestek a tulajdonosok. Az új hirdetés és a reálisabb árazás viszont felpörgette a keresletet és végül sikerült kiadni az ingatlant.

kiadó ház Kecskemét

Az ezt követő egy év viszonylag eseménytelenül telt, az ingatlanból származó jövedelem szépen csörgedezett. Azonban egy év után elkezdtek elmaradozni a havonta fizetendő albérleti díjak. Egy-két hónap elmaradást még elnéztek a tulajdonosok, hiszen az azt megelőző időszakban a bérlők rendesen fizettek. A harmadik hónapban azonban már egyre gyanúsabb kifogások merültek fel, így elérkezett az ideje egy helyszíni szemlének. A helyszíni szemle viszont minden várakozást alulmúlt: ami mozdítható volt, azt elvitték, az egyéb számlatartozásokat pedig szintén felhalmozták. Ezt az esetet jó eséllyel megelőzhette volna egy szakértői szemmel dolgozó ingatlanos, aki saját megbízható ügyfélköréből keresett volna elsősorban érdeklődőt. Másodsorban megfelelő védelmet garantáló okiratban szentesítették volna az albérlet kiadását, ami mindkét fél elemi érdeke. A történet sajnos nem fiktív. A tanulságot célszerű leszűrni, és az ingatlanügyeket ingatlanosokra bízni.

Kiadó ház Kecskemét – bízza a Házvadászok csapatára ingatlanügyeit, hogy pénzt és időt spórolhassunk Önnek!