Babaváró készpénzfelvétel olcsón – ezzel a kifejezetten gyakori igénnyel az ingatlanközvetítés során is találkozunk. Ez annak köszönhető, hogy a legtöbb eladó a készpénzzel érkező érdeklődőket helyezi előnybe. Ez az előny akár jobb alkupozíciót is biztosíthat a potenciális vevő számára egy eladó ház megvásárlása során. Tehát, azokban az esetekben, amikor csak a babaváró összege hiányzik az önerőből, akkor kifejezetten fontos, hogy a legolcsóbban tudjuk készpénzesíteni a hitelösszeget. Ez a készpénzesítés azonban számos más élethelyzetben is jól jöhet, vagyis az alább részletezett metódust nem csak egy eladó ház megvásárlása során, de minden olyan élethelyzetben is alkalmazhatjuk, amikor nagyobb összeget szeretnénk olcsón felvenni. Azt már most előre vetítjük, hogy relatíve időigényes folyamatról van szó, de a költséghatékonysághoz kétség sem férhet:

akár 6.000 forintért is felvehetjük a babaváró teljes összegét.

Azt azonban nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy nem csak babaváró hitel esetén működő, hanem minden nagyobb összegű készpénzfelvétel során alkalmazható megoldást mutatunk be az alábbiakban.

Azt mindenki nagyon jól tudja, hogy a különböző díjtételekkel elég komoly sarcot vetnek ki a bankok a készpénzfelvételre. Ez egy teljes összegű babaváró hitel és abszolút átlagosnak mondható 1% körüli díj esetén azt jelenti, hogy legalább 100.000 Ft körüli összeggel rövidítenek meg bennünket. Vannak azonban olyan hitelintézetek is, ahol még ennél is többe kerül felvenni 10 millió forintot, emiatt jobb, ha tájékozódunk. A tájékozódásunk eredményeként pedig olyan információkkal gazdagodhatunk, amelynek segítségével egy olcsóbb kétszemélyes éttermi vacsora árából ki tudjuk hozni az eladó ház megvásárlásához szükséges készpénzfelvételt:

Babaváró készpénzfelvétel olcsón

    1. Nyissunk értékpapír számlát a Magyar Államkincstárnál (MÁK).
    2. Erre az értékpapír számlára át kell utalnunk a babavárót / felvenni kívánt összeget. Az átutalás díja bankfüggő, de egyes pénzintézetek – bizonyos feltételek teljesülése esetén – akár teljesen ingyenesen is biztosíthatják ezt a szolgáltatást. Fontos, hogy ellenőrizzük az utalási limitet és ha szükség van rá, akkor módosítsuk annak összegét.
    3. Az értékpapír számlánkra elhelyezett összegből vásároljuk meg a legrövidebb lejáratú állampapírt.
    4. Végül, de nem utolsó sorban az állampapír lejáratakor befolyó összeget fel tudjuk venni. Ebben az esetben a tranzakciós illetéket 6.000 Ft-ban maximalizálták.

Babaváró készpénzfelvétel olcsón

Néhány fontos információról azonban érdemes még szót ejteni. A legrövidebb lejáratú állampapírok általában 2 hétre szólnak, vagyis ennél rövidebb idő alatt nem tudjuk a fentebb vázolt forgatókönyvet megvalósítani. Ehhez még hozzáadódik a nagyobb összegű készpénzfelvétel bejelentési kötelezettsége is. Ezzel mindenféleképp számolnunk kell és emiatt célszerű már a megfelelő eladó ház felkutatása előtt elindítani a fentebb részletezett folyamatot. Szintén releváns információ, hogy MÁK számla nélkül is sokat spórolhatunk, ehhez azonban a számlavezető banknál saját értékpapír számlával kell rendelkeznünk. Ez utóbbi esetben maga a bank biztosítja majd a kedvezményes kifizetést, de ennek pontos részleteiről mindenféleképp érdeklődjük személyesen.

babaváró készpénzfelvétel olcsón

Azt szintén érdemes még egyszer hangsúlyozni, amire a 2. pontban már felhívtuk a figyelmet. Vagyis, vannak olyan bankok, amelyek a havi számlavezetési díjba belekalkulálták az összes felmerülő költséget (még a tranzakciós illetéket is!), emiatt további díjfizetés nélkül ingyenesen használhatjuk az átutalási szolgáltatást. Amennyiben ilyen számlával rendelkezünk, akkor megspórolhatjuk a felvenni kívánt összeg MÁK számlára történő utalásának a díját. Ez azt jelenti, hogy a legszerencsésebb esetben mindössze 6.000 forintba és ~2-3 hét várakozásba kerül a babaváró hitel felvétele.

Eladó ház Kecskemét

Amennyiben Kecskemét és környékén keresne kifejezetten jó állapotnak örvendő eladó házat, akkor ennek a linknek a segítségével meg tudja tekinteni a Házvadászok aktuális kínálatát. Teljes körű szolgáltatás-portfóliónknak köszönhetően nem csak a megfelelő ingatlan, de a vásárlás során felmerülő összes többi kérdésben is segítséget nyújtunk ügyfeleinknek.