Kecskemét már évszázadokkal ezelőtt „hírös” városként volt ismert, és nem csak azért mert fontos kereskedelmi utak találkozásánál fekszik. A nagyobb városok közül Kecskemét az, amely a legközelebb fekszik Pusztavacshoz, azaz Magyarország mértani közepéhez. Ez lényegében azt jelenti, hogy Kecskemétről az ország minden pontja könnyedén megközelíthető, ahogy Budapest is akár egy órás utazással elérhetővé válik számunkra. A Duna-Tisza közi város már a Mercedes-Benz gyár megépülése előtt népszerű volt a nagycsaládosok körében, köszönhetően a méltán hírös tudományos és kulturális életének. Ám nemcsak a közel 2500 főt foglalkoztató Mercedes-Benz gyár miatt és a jó megközelíthetősége miatt került fel a legjobban fejlődő városok közé a térképre, hanem a karrieristák számára is egyre népszerűbbé vált. Kecskemét lakáspiacára jellemző lendületes növekedést még a koronavírusnak sem sikerült meggyengítenie, így a használt lakások és családi házak négyzetméteréért szeptemberben átlagosan 407 ezer forintot is elkérhettek az eladók. A legnépszerűbb városrészekben – Széchenyiváros, Hunyadiváros és Hetényegyháza – akár 451 ezer forintos négyzetméter árat is elkértek használt ingatlanjukért az eladók.

A folyamatosan növekvő négyzetméter áraknak köszönhetően egyre többen döntenek az építkezés mellet. Az építkezésnél pedig a legmeghatározóbb döntés a generálkivitelező kiválasztása ezzel könnyítve a generál kivitelezés folyamatát Kecskemét és annak vonzáskörzetében. Az építkezni vágyók szerencséjére azonban Kecskeméten rengeteg tapasztalt generálkivitelező közül válogathatnak. A nagy választéknak azonban legalább annyi hátránya van mint előnye is. Ez a nehéz döntés motivált bennünket a Házvadászok csapatával, hogy összeszedjük az építkezők számára mit érdemes tudni egy generálkivitelező kiválasztásánál, megkönnyítve ezzel a generálkivitelezés folyamatát Kecskemét városában.

Maga a generálkivitelező fogalma sokak számára ugyan ismerősen hangozhat, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy pontosan tudnánk mi tartozik munkakörükbe, vagy milyen tevékenységekért felelősek egy ház építésénél.

generálkivitelezés Kecskemét - hogyan válasszunk kivitelezőt?

Fontosnak tartjuk a fogalom helyes meghatározását, hiszen napjainkban a legtöbb társas vagy családi ház generálkivitelező közreműködésével készül el. Ez azt jelenti, hogy akár a szükséges tervdokumentációk beszerzésétől a kulcs átadásáig, a generálkivitelező irányítja és hangolja össze az összes szükséges munkafolyamatot. Természetesen ez attól is függ, hogy milyen szolgáltatási csomaggal rendelkezik a kivitelező, áll-e saját szakembergárda rendelkezésére vagy alvállalkozókkal dolgozik a munka elvégzéséig. A kivitelezési területük sokszínűsége miatt is érdemes több generálkivitelezővel felvenni a kapcsolatot, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelő szolgáltatással rendelkezőt. Az internet segítségével akár pár másodperc alatt megtalálhatjuk a térségünkhöz legközelebbi cégeket. Ám egy sima Google keresés generálkivitelezés Kecskemét városában kulcsszóval és a kivitelező weboldala vagy referenciája korántsem elég a megfelelő szakember kiválasztásához.

Mi a Házvadászok csapatával több éves tapasztalatunknak köszönhetően pontosan tudjuk, hogy nincs olyan, hogy “tökéletes vagy legjobb generálkivitelező”, viszont cégünkkel szerződésben álló 18 kivitelező közül biztosan sikerül kiválasztani a megrendelő számára ideális céget. Mivel tudjuk, hogy minden ember különböző, mások az igények, máshogy reagálnak, viselkednek bizonyos helyzetekben, a megfelelő generálkivitelezőnek a személyiségünkhöz is passzolnia kell. Éppen ezért inkább csak abban nyújtunk segítséget, hogy melyik kivitelezőt miért érdemes választani, vagy milyen támpontok szerint lehet a keresést leghatékonyabban véghezvinni.

A Házvadászok csapatával 3 fontos szempont figyelembe vételét ajánljuk a generálkivitelező kiválasztásánál. Ajánlatos egy listát vezeti a keresett találatokból, ahova 1. fontos szempontként a bruttó ár négyzetméterre vetített arányát kell felírni, és összehasonlítani a vonzáskörzetünkben lévő generálkivitelezők árajánlatait. A legkedvezőbb összeggel rendelkező generálkivitelezés Kecskeméten sokaknak már elég is, ahhoz, hogy kiválasszák újonnan épülő házuk kivitelezéséért felelős szakembert. A kedvező ár sokszor azonban csalóka, hiszen nem tartalmazza, hogy milyen műszaki tartalmat foglal magában a ház felépítéséhez a kivitelező szolgáltatási csomagja. Ezzel el is érkeztünk a 2. fontos szempontunkhoz, amelynél hasznos azt is megemlíteni, hogy általában ezek a kész csomagok variálhatóak, generálkivitelező rugalmasságától függően a megbízó igényei szerint. Azonban minél több műszaki tartalom tartozik egy csomaghoz, annál magasabb lesz annak anyagi vonzata. Ez fogja meghatározni földmunkák nagyságát, a ház alapozását, milyen bádogos szerkezet lesz a házon, milyen a hőszigetelés vagy nyílászárók típusa, illetve milyen közművek beszerelését tudja elvégezni a kivitelező.

generálkivitelezés Kecskemét - hogyan válasszunk kivitelezőt?

A lista teljessége azonban attól is függ hogy milyen szakmai gárdával rendelkezik a kiválasztandó generálkivitelező. A 3. fontos szempont az új otthonunk megalkotásáért felelős kivitelező kiválasztásánál, a referencia vagy portfólió alapos áttekintése. Minden, munkájára igényes, megbízható generálkivitelező rendelkezik a megrendelő számára bemutatható portfólióval, hiszen ezzel tudja legjobban bizonyítani munkája minőségét egy generálkivitelezés kapcsán Kecskemét városában. A referenciába azonban nem csak az eddig felépített és átadott házak, hanem az ezzel összefüggő ügyfél- elégedettség is beletartozik. Ha esetleg a kiszemelt kivitelezőnk nem rendelkezik weboldallal vagy referenciával, az sem feltétlen ok, hogy elálljunk a megbízástól, ilyenkor ajánlatos telefonon vagy akár személyesen kikérni a portfóliót. Nagyon ritka, hogy egy tapasztalt generálkivitelező ne rendelkezzen referencia anyaggal, ám természetesen ez alól kivétel képeznek a piacra éppen betörő frissnek számító kivitelezők. Ők ugyan nem rendelkeznek (megfelelő mennyiségű) referenciával vagy portfólióval, viszont az általuk összeállított szolgáltatási csomag kedvezőbb ára vetélytársaikkal szembe akár kárpótolhat is minket „hiányosságaikért”.

Mi, a Házvadászok csapatával, figyelembe vesszük a referencián és portfólión kívül megrendelőink vagy ismerőseink tapasztalatait, a kivitelezővel dolgozó építész véleményét, vagy a műszaki ellenőr ajánlását. A három közül egyébként a műszaki ellenőr ajánlása az, ami talán a legfontosabb, hiszen munkájából kifolyólag a hibák feltárása specializálódott, így könnyen meg tudja mondani, hogy melyik kivitelező milyen munkát végez. Ugyanakkor az építész szakmai véleménye is elengedhetetlen a kiválasztásnál, mivel az építkezés majdnem teljes folyamatában a kivitelezőkkel összhangban dolgozik. Ezen kívül ismerőseink és megrendelőink tapasztalatát sem szabad elhanyagolni, hiszen a személyiségek ütközése miatt az építkezés álomból akár rémálommá is válhat.

A 3 fontos szempont mellett van még pár hasznos tanácsunk, ami a több éves tapasztalatunk során megkönnyítette a generálkivitelezés folyamatát Kecskemét városában.

1. hasznos tanácsunk: fontos a kivitelezővel szembeni határozott fellépés, amely alatt főként a műszaki ellenőr megbízását értjük. A saját magunk által alkalmazott műszaki ellenőr akár kulcsfontosságú is lehet, ugyanis az építtetők többsége laikus, ezáltal könnyen megvezethető. Az általunk alkalmazott műszaki ellenőr pedig az előírásokat követve tájékoztathat minket az esetleges hiányokról, mindig a megrendelőt, azaz minket képvisel, a mi érdekeinket tartja szem előtt, és figyel a tervben meghatározott műszaki tartalom betartására. Javaslatot tesz olcsóbb, de azonos minőségű anyagok kiváltására, jobb vagy olcsóbb műszaki megoldások alkalmazására és felhívja a figyelmünket az esetleges hibákra. Ugyanis roppantmód kellemetlen, mikor új házunk sarkain megjelenik a penész, beázik a tető, vagy legrosszabb esetben a ház statikus hibája miatt a falak repedezésbe kezdenek.

2. hasznos tanácsunk: arra biztatjuk a megrendelőket, hogy legyenek határozottak, vasmarokkal ragaszkodjanak egy (sokak által elhanyagolt) előre megbeszélt átadási határidőhöz, melyet a generálkivitelezőnek akár kötbér ellenében is vállalnia kell. Amennyiben a határidő csúszik, alkudozzanak bátran, és lehet hogy kevesebbet kell majd fizetni, vagy gazdagabbak leszünk egy jó kis konyhabútorral. Mivel nagyon sok generálkivitelező büszkén említi weboldalán az építési határidő megtartását, nem szabad, hogy ez problémát okozzon számukra, és mi is nyugodtan hátradőlhetünk, várva álom- otthonunk elkészültét.

generálkivitelezés Kecskemét - hogyan válasszunk kivitelezőt?

A Házvadászok csapatával az a célunk, hogy a generálkivitelezés Kecskemét városában egy stresszmentes folyamattá váljon, ahol csapatunk teljes mértékben leveszi a terhet a megrendelő válláról. Álom otthonunk megalkotása egy csodálatos folyamat, amit nem szabad elrontani egy rosszul megválasztott generálkivitelezővel!

A Házvadászok csapata Kecskemét és környékén 18 házépítő generálkivitelezővel áll szerződésben, így ha nem tudsz dönteni a generálkivitelezők között, keress minket bizalommal!

Ötletadó típusterveinket pedig a következő oldalon tudod megtekinteni.