Egy hónapra elbúcsúztam az ingatlanpiactól, és a kulináris élvezetek reményében belekóstoltam a gasztronómia világába, azaz megkerestem a „Kecskemét legjobb étterem” cím nyertesét.  

Mielőtt azonban belekezdenénk a listánkon szereplő éttermek bemutatásába fontosnak érzem megemlíteni, miért döntöttem úgy, hogy – ízlelőbimbóimat nem kímélve – tesztelés alá vetem Kecskemét éttermeit. Ennek egyik oka – amellett, hogy nagyon szeretek étterembe járni és finomakat enni -, hogy munkám során számtalanszor szegeztek felém olyan kérdéseket, hogy:

 • Szeretek-e Kecskeméten élni?
 • Miért döntöttem pont emellett a város mellett?
 • Milyen Kecskeméten családosként élni? 
 • Milyen lehetőséget nyújt a város?
 • Milyen családos programok vannak a városban?
 • Érdemes-e Kecskemétre költözni?

A válaszoknál pedig egytől egyig megemlítettem az éttermeket, nem csak azért mert egy ingatlan eladásánál jól hangzik, ha egy jó étterem mellett található egy eladó ház, hanem azért is, mert őszintén úgy gondolom, hogy Kecskemét egy igazán jó választásnak bizonyulhat, nem csak a kultúra és az alföld kedvelőinek, hanem a ízletes ételek szerelmeseinek is.

A Kecskemétről röviden

Kecskemét Magyarország hetedik legnagyobb városa és egyben az egyik legdinamikusabban fejlődő megyeszékhely. A “Hírős város” azonban nem csak gyönyörű belvárosáról híres, amit terek hálózata fűz össze, hanem kulturális és kulináris programokról, és azok hatalmas választékáról. Legyen szó a Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztiválról, vagy a Hírös Hét Fesztiválról, a város számtalan lehetőséget kínál lakóinak, a kulturális és gasztronómiai igényeik kielégítésére. A gazdaság és a hazai vendéglátóipar állapotát az elmúlt időszak történései, vagyis az időszakos étterembezárások igencsak megnehezítették. Emellett az éttermeknek egy már régóta fennálló problémával is újra meg kellett birkózniuk, mégpedig a megfelelő minőségű és számú munkaerő visszaszerzésével, vagy megtalálásával. Az ingatlan értékesítés egyik velejárója, hogy ismerni kell a várost, a fejlesztéseket, emellett a szórakozási-, és a kikapcsolódási lehetőségeket is. Kecskemét ugyan nem kínál akkora választékot mint fővárosunk, mégis közel 8 év budapesti kitérés után, 5 éve ismét Kecskemét szerepel a lakcímkártyámon.  Így lassan 25 éve élvezem a Kecskemét adta lehetőségeket immár két gyermekes Apukaként.

Miért döntöttem „Kecskemét legjobb étterem” listájának megírása mellett? 

2021 nyarán feleségemmel úgy döntöttünk főként a kettő pici gyermekünk és a pandémia okozta limitált nyaralási lehetőségek végett, hogy a külföldi utazást egy 1 hónapos kecskeméti felfedező túrára cseréljük. A felfedező túránk egyik kedvenc része a legjobb éttermek felkutatása volt, ami ahhoz vezetett, hogy végigjártuk és ettük Kecskemét szinte összes éttermét. Szeretném még az eredményhirdetés megkezdése előtt leszögezni, hogy NEM vagyok étteremkritikus, önjelölt gasztroblogger vagy séf (öszintén megmondva még csak főzni sem tudok, de enni már annál jobban), így a listához az étterembe járó fogyasztók szemszögéből nézve mértem fel a város éttermeinek teljesítményét.

Felfedező túránk alatt, sok étterem szerencsétlenségére tapasztaltunk olyan hibákat, amiket korábban még nem. Ahol túl sok volt a hiba és a kellemetlenség az az étterem nem került fel a listára, mint például:

 • volt olyan étterem ahol 30 percet kellett várni csak arra, hogy felvegyék a rendelésemet,
 • olyan is, ahol bogár volt az ételben, nyers volt a hús
 • vagy éppen az ételek az ehetetlen kategóriát súrolták, 

Itt megemlíteném, hogy 1-1 baki miatt nem írnék le egyetlen éttermet sem, minden alkalommal az összképet néztem: hangulat, tisztaság, elhelyezkedés/megközelíthetőség, felszolgálás, ízvilág és ár/mérték/minőség arány. Természetesen volt olyan étterem ahol nem volt semmi gond, viszont minden szinten átlagosnak számított, ami ugyancsak azt eredményezte, hogy nem került fel „Kecskemét legjobb étterem” listájára.

 Kecskemét legjobb étterem – 7. helyezett – legjobb hamburger

Vágódeszka

Ugyan a hamburger nem a gasztronómiai csodák közé tartozik, mégis egyre nehezebb olyan hamburgerezőt találni, ahol a tökéletes fűszerezés mellett, szaftos húsból, minőségi és friss alapanyagokból készülnek az ételek. A Vágódeszka, azonban egy új szintre emeli a hamburgerezés élményét, aminek megtapasztalása után igazán nehézzé válik a gyorséttermek burgereit értékelni. Kecskemét legjobb hamburgerezője a belváros szívében található, fiatalos designal berendezett bisztró. Egy jó hamburgernél -sem- a méret a lényeg, ám a Vágódeszka (Juicy Lucy) burgere után az éhségérzet egy ismeretlen fogalommá válik. Minden alkalommal friss és minőségi alapanyagokból készített ételek várják az idelátogatókat.

Kecskemét legjobb étterem, Vágódeszka, Juicy Lucy hamburger
Juicy Lucy hamburger

Az étterem addottságai:

 • Kedvező ár/érték, magyarán hatalmas adag
 • Friss alapanyagok
 • Egyedi ízek, és hamburgerek
 • Könnyű megközelíthetőség
 • Gyors kiszolgálás

weboldal: https://www.facebook.com/vagodeszkakecskemet/  
cím: 6000 Kecskemét, Széchenyi tér 12.

Nyitvatartás: 

hétfő – zárva
kedd – 11:00–23:30
szerda – 11:00–23:30
csütörtök – 11:00–23:30
péntek – 11:00–21:00
szombat – 12:00–21:00
vasárnap – 12:00–22:00 

Kecskemét legjobb étterem – 6. helyezett – legjobb wellness és étterem

Four Points By Sheraton – Bistorant

Feleségemmel a legjobb éttermek felfedezése mellett, a másik nagy szenvedélyünk a wellnessezés. Azonban rá kellett jönnünk arra, hogy a hétvége másnak is hétvége, és amennyiben a szombatot nem egy 200 méteres sor kivárásával szeretnénk eltölteni, a Kecskeméti uszoda mellett kénytelenek vagyunk egy másik alternatívát keresni. Egy ilyen alternatívának gondoltuk a Four Points By Sheraton-t, amiről gyorsan kiderült, hogy nem csak alternatívának jó. A wellness mellett, ugyanis az étterem része is kimagasló. Az ízek mennyeiek voltak, a tojásos nokedlijük pedig életem legfinomabbja volt, ami kifejezetten illett a lecsós sertésszűzhöz.

Kecskemét legjobb étterem, Four Points By Sheraton – Bistorant
Lecsós sertésszűz tojásos galuskával

Az étterem addottságai:

 • Hangulatos étterem, és környezet
 • Hatalmas terek, ezért sosem zsúfolt (ha sokan vanak akkor is kényelmesen el lehet férni)
 • Kényelmes székek
 • Kifogástalan kiszolgálás
 • Jó megközelíthetőség
 • Ingyenes parkolás, rengeteg szabad parkolóhellyel
 • A tálalás nyilván nem olyan színvonalú mint az első 3 helyezett étteremnél

weboldal: https://www.fourpointskecskemet.hu/ 
cím: 6000 Kecskemét, Izsáki út 6.

Nyitvatartás: 

hétfő – 06:00–22:00
kedd – 06:00–22:00
szerda – 06:00–22:00
csütörtök – 06:00–22:00
péntek – 06:00–22:00
szombat – 06:30–22:00
vasárnap – 06:30–22:00

 Kecskemét legjobb étterem – 5. helyezett – igazi olasz életérzés

Cézár Étterem – Ristorante Italiano

A Cézár Étterem – Ristorante Italiano mondhatni egy falatnyi Olaszország, Kecskemét szívében, ahova már 20 éve hűen visszajárok és még egyszer sem csalódtam benne. A 2016-os Olaszországi túrám feleségemmel sajnos már csak egy kellemes emlék, amit már 2 éve nem tudtunk megismételni, ám ezek a jó élmények mindig felelevenednek bennünk, amikor a Cézár Étteremben étkezünk. Egy olyan igazi olasz életérzést képvisel, amit Szicíliában és Rómában tapasztaltunk, családias hangulat, kicsi tér, mondhatni a székek egymás hegyén hátán voltak, üvöltöző olasz séf stb. Ugyan ezek nem a Cézár Étterem jellemzői, de valahogy mégis hozza azt a hangulatot, amit csak egy tradicionális olasz étterem tud. És akkor az ételekről még nem is beszéltem, ami már gyerekkoromban is az egyik legjobb kecskeméti étteremnek számított, autentikus ízei, egyedi receptje és igazán különleges tengeri ételei miatt. Nagy kedvencem az Óriás fehér Garnéla Grillen és a Tenger gyümölcsei Spagetti.

Kecskemét legjobb étterem, Cézár Étterem – Ristorante Italiano
Vegyes sült hal

 Az étterem addottságai:

 • Autentikus ízvilág, igazi olasz hangulat
 • Nagy adagok
 • Megfizethető ár, de semmiféleképpen nem az olcsóbb kategóriába tartozik. Hiszek abban, hogy a minőséget meg kell néha fizetni, és itt ezt teszed.
 • Mediterrán tálalás ( amennyiben kifogástalan tálalást szeretnél, akkor az első 3 helyezett közül ajánlom, hogy válassz) 
 • A kiszolgálás minősége sajnos változó, mert 20 év alatt elég sok pincért láttam ott megfordulni, viszont az ételek minőségére sosem volt panasz
 • Központi elhelyezkedés
 • Piac mellett található, a parkolás ugyan fizetős, de mindig találni parkolóhelyet 

weboldal: http://clubcaruso.hu/ 
cím: 6000 Kecskemét, Kaszap u. 4. 

Nyitvatartás: 

hétfő – zárva
kedd – 12:00–22:00
szerda – 12:00–22:00
csütörtök – 12:00–22:00
péntek – 12:00–22:00
szombat – 12:00–22:00
vasárnap – 12:00–21:00 

Kecskemét legjobb étterem – 4. helyezett – legjobb csárda az országban

Kecskeméti Csárda és Borház

A másik – már 20 éve nagy kedvenc – éttermem a Kecskeméti Csárda és Borház,  ahova bármilyen rokont, ismerőst vagy barátot viszek el, biztos lehetek abban, hogy meg fognak vele elégedni. Mind a kiszolgálás, vagy az ételek ízvilága és mennyisége is kimagasló. Rendszeresen rendelünk innen elvitelre is, ha családi vagy baráti összejövetelt tartunk otthon és még sosem csalódtunk benne. Az egyik megunhatatlan kedvencünk a Csárda tál 2 személyre amivel akár 5-6 ember is jól tud lakni. Az egész éttermet az igazi magyaros hangulat jellemzi, kezdve a háttérben szóló magyar zenével, folytatva a berendezéssel és dekorációval – amihez 100-150 éves műtárgyakat használtak fel -, vagy a pincérek egyenruhája, amit a régi magyar népviselet jellemez. Az adagok is az “igazi dolgos-éhes magyar ember” szája szerint vannak méretezve, bármelyik ételükkel 2 személy bőven jóllakik, így ha ide megyünk, megspórolhatjuk a másnapi főzés idejét és költségét is.  Ugyan minden ételük nagyon finom, de kiemelném a Csülkös bablevest és a Babgulyást, amiket itt mesterien készítenek el. De meg kell, hogy említsek pár különlegességet is az étlapról, mint például a Kemencés libamáj, a Sercegő sertésszűz, vagy a Lávakövön sült bélszín steak libamáj kalappal.

Kecskemét legjobb étterem, Cézár Étterem, Kemencés libamáj
Kemencés libamáj házi lecsóval

 Az étterem addottságai:

 • Központi elhelyezkedés, ami miatt ebédidőben nehéz parkolóhelyet találni
 • Fizetős a parkolás
 • Igazán népszerű étterem, így hétvégén asztalfoglalás nélkül nem is nagyon lehet helyet kapni
 • A többi csárda étterem azért nem kerül fel a listára, mert a Kecskeméti csárda 3 kört ver minden tekintetben az összes többi csárda jellegű étteremre 

weboldal: http://www.kecskemeticsarda.hu/bem.php 
cím: 6000 Kecskemét, Lestár tér 1.

Nyitvatartás:  

hétfő – 12:00–22:00
kedd – 12:00–22:00
szerda – 12:00–22:00
csütörtök – 12:00–22:00
péntek – 12:00–22:00
szombat – 12:00–22:00
vasárnap – 12:00–21:00

Kecskemét legjobb étterem – 3. helyezett

Bagatell

A Bagatell Étterem Kecskemét belvárosában található, aminek két mesterszakács volt a megálmodója, akik amúgy számos rangos díj tulajdonosai. Ez az ételek ízvilágából, vagy ahogyan Ők hívják „ízutazásából” rögtön észre is vehető, hiszen a menü olyan csodákat tartalmaz, mint az én személyes kedvencem a Parmezánban sült csirke, ami ugyan a fotó alapján nem tűnik nagy felhajtásnak, de bátran állítom, hogy az egyik legfinomabb csirke amit valaha ettem. Itt meg kell, hogy említsem, hogy volt az étteremnek kettő számomra kedvenc étele, ami sajnos azóta lekerült az étlapról: a Bivaly bélszín, és a Magyar libamáj magyarosan, amit őszintén remélem, visszakerül majd az étlapra. Az étterem másik egyedisége az igényességében rejlik, azaz abban, hogy minden részletre odafigyelnek, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a szakácsok személyesen vesznek részt az étterem legtöbb tevékenységébe, beleértve az alapanyagok megvásárlását. Ennek köszönhetően mindig friss és aktuális, szezonnak vagy napszaknak megfelelő ételeket készítenek. Meg kell, hogy említsek egy kellemetlen élményt, azaz ételt, amiről a pincér ugyan megpróbált lebeszélni, de nem hagytam magam, ez pedig az Ír marha oldalas Kilkenny sör-cipó szósszal. Ugyan az étlapot olvasva igazán egyedinek hangzott, az ízvilága már annyira nem nyerte el a tetszésemet. 

Kecskemét legjobb étterem
Parajos-mangalicasonkás sertésszűz crepinett

Az étterem addottságai:

 • Kifogástalan kiszolgálás
 • Központi elhelyezkedés, ami miatt ebédidőben nehéz parkolóhelyet találni
 • Fizetős a parkolás
 • Hangulatos hely, viszont belül szűkös
 • Kényelmes székek
 • Ízléses tálalás, isteni ízek
 • Változatos, minden héten megújuló napi menü 

weboldal: http://www.bagatelletterem.hu/ 
cím: 6000 Kecskemét, Lestár tér 1.

Nyitvatartás:  

hétfő – 11:00–22:00
kedd – 11:00–22:00
szerda – 11:00–22:00
csütörtök – 11:00–22:00
péntek – 11:00–22:00
szombat – 11:00–22:00
vasárnap – 11:00–22:00

Kecskemét legjobb étterem – 2. helyezett

48 Étterem és Bár

A 48 Étterem és Bár tökéletes helyszínéül szolgálhat a kulináris kalandok kedvelőinek, tele különlegességekkel az ínyenceknek. Azonban hanyagolva a gasztrobloggerek ködösített és klisés szójárásait, ez étterem mindenféleképpen kihagyhatatlan a kacsakedvelők számára különösen. Életem legjobb kacsáját ugyanis itt ettem. Az igazán ízletes ételek mellett muszáj megemlítenem az étterem hangulatát, ami egyszerre kényelmes, tágas, meghitt, családias és elegáns. Kevés az olyan színvonalú családbarát étterem van ma Magyarországon, mint a 48 Étterem és Bár. A hangulatos terasz mellett, egy gyönyörűen parkosított, zárt udvar és egy játszótér, valamint az élő zene is az étterem erényeit növeli, ami szuper lehetőséget biztosít egy nyugodt étkezéshez a gyerekekkel. Az étterem mind kiszolgálás, mind választék szempontjából kifogástalan.

Kecskemét legjobb étterem, 48 Étterem és Bár Kecskemét, Kacsamell meggyfa forgácson enyhén füstölve roséra sütve, Medina vörösboros forró meggyel és házi készítésű pirított törtmogyorós vajas nudlival
Kacsamell meggyfa forgácson

Az étterem addottságai:

 • Központi elhelyezkedés
 • Élő zene zongorával
 • Kényelmes székek
 • Sajnos fizetős a parkolás és kevés a parkolóhely
 • Gyönyörű tálalás
 • Isteni ízek

weboldal: http://www.48etterem.hu/ 
cím: 6000 Kecskemét, Bánk bán utca 9.

Nyitvatartás:  

hétfő – zárva
kedd – 11:00–22:00
szerda – 11:00–22:00
csütörtök – 11:00–22:00
péntek – 11:00–22:00
szombat – 11:00–22:00
vasárnap – 11:00–22:00

Kecskemét legjobb étterem – 1. helyezett – a nyertes

Vincent bar & Restaurant

A Vincent bar & Restaurant már több mint egy évtizede a minden korosztályt és igényt kielégítő éttermei közé tartozik Kecskemétnek. Legyen szó desszertezésről, kávézásról vagy az étlap végigkostolásáról, mindenkinek tud nyújtani valami ínycsiklandozót. Ebben az étteremben, ha kerestem volna se tudtam hibát találni. Így a végére érve a listámnak azonban meg kell említenem, hogy a hibakeresés sosem volt része a Kecskemét legjobb éttermének levadászásában, csupán a kulináris vágyaim kielégítése. Az igazsághoz pedig még az is hozzátartozik, hogy a cikket májusban kezdtem el írni, és azért tartott ilyen sokáig, mert feleségem nem akart új éttermeket kipróbálni, mindig csak ide akart jönni. Ráadásként a családosoknak egy gyereksarokkal is kedveskednek, ami többgyermekes szülőként már önmagában elég ahhoz, hogy egy étterem belopja magát a szívembe. A csodálatos sütemények és kávék mellett az étterem megnyitásával egy új korszak kezdődött, ami egy újabb szintre emelte a Vincent nevet. Jelen pillanatban két hely, két hangulat jellemzi őket, de ugyanaz az igényesség és csodálatos ízvilág. Az ételekkel és a kínálattal kapcsolatban pedig annyit még megemlítenék, hogy itt ettem életem legfinomabb ételét a ​​Borjúgerincet, illetve ha a Konfitált kacsacombra gondolok azonnal összefut a nyál a számban annyira jó volt. Feleségem szerint pedig itt van az univerzum legfinomabb Cézársalátája. Ezen kívül van egy igazán kedvező árú napi menüjük is, ami minden héten változik.

Kecskemét legjobb étterem, Vincent bar & Restaurant Kecskemét, Borjúgerinc
Borjúgerinc

 Az étterem addottságai:

 • Jó megközelíthetőség
 • Ingyenes parkolás, rengeteg szabad parkolóhely
 • Kifogástalan kiszolgálás
 • Hangulatos hely
 • Kényelmes székek
 • Hatalmas terek (ha sokan vanak akkor is kényelmesen el lehet férni)
 • Gyönyörű tálalás
 • Isteni ízek
 • Káprázatos kinézetű, hatalmas választékkal rendelkező sütemény állomány
 • Hangulatos terasz
 • Gyönyörűen parkosított, nyitott udvar
 • Sokféle és nagyon finom reggelik 

weboldal: https://vincent-kecskemet.hu/ 
cím: 6000 Kecskemét, Izsáki út 3.

Nyitvatartás:  

hétfő – 8:00–22:00
kedd – 8:00–22:00
szerda – 8:00–22:00
csütörtök – 8:00–22:00
péntek – 8:00–23:00
szombat – 9:00–23:00
vasárnap – 9:00–22:00

Remélem másnak is hasonló kulináris élményben lesz része Kecskemét legjobb éttermeinek letesztelésénél, amennyiben szakmai tapasztalatomat az ingatlan értékesítéssel kapcsolatban is tesztelés alá vennéd, keress bizalommal.