Magyarország kormánya ebben az évben is mindent megtesz azért, hogy megkönnyítse a házépítés előtt állók dolgát. Ugyan az egyre növekvő építőanyag árak kicsit alább vettek az építkezési lendületből, mégsem volt elég ahhoz, hogy a generálkivitelezés Kecskemét és annak vonzáskörzetében lelassuljon. Várhatóan az elkövetkezendő másfél évben ez a lelkesedés nem is fog csillapodni, ugyanis a kormány legújabb Otthonteremtő Programja csupán 2022. december 31-ig elérhető a házépítés előtt állók számára. Ez generálkivitelezés szempontjából Kecskemét városában annyit jelent, hogy az újépítésű ingatlanok vásárlásánál és azon saját telekre történő építkezéseknél, ahol generálkivitelezőt bízunk meg az építkezés lebonyolításával, a 27%-os ÁFA 5%-ra csökken. Így könnyen előfordulhat, hogy egy generálkivitelezővel épült ház költsége ugyanannyi, vagy akár még olcsóbb is lehet. Mivel a generálkivitelező jó eséllyel teljes munkaidőben foglalkoztat szakembereket, így sokkal kedvezőbb árajánlatot kaphatunk az egyes részfolyamatok (pl. villanyszerelési munkálatok, burkolás, festés stb.) elvégzésére, mint ha egyedi megrendelést adnánk le az általunk felkeresett szakembernek. Ez pedig csak egy ok a sok közül miért ajánlatos a generálkivitelezést Kecskemét és környékén kivitelezővel végrehajtatni. Fontos még megemlíteni a Magyar Nemzeti Bank legújabb hitelkonstrukcióját a zöldOtthon Programot, ami talán az eddigi legkedvezőbb lehetőséget biztosítja a lakossági ügyfelek számára. A zöldOtthon hitel valószínűsíthetőleg teljesen átrendezi majd a hitelpiacot, ugyanis még a CSOK-nál is jobb feltételekkel rendelkezik, hiszen az MNB új prograbjánál nem kell gyermeket vállalniuk az építkezni vágyó hiteligénylőknek.

A Házvadászok csapata Kecskemét és környékén 18 házépítő generálkivitelezővel áll szerződésben, aminek köszönhetően kevés építkezés van, amihez ne tudnánk generálkivitelezőt ajánlani.

Milyen előnyökkel jár egy generkivitelező megbízása egy házépítés során?

 1. Első helyre nem kerülhet más, mint a szakértelem és a tapasztalat, hiszen Magyarországon lassan olyan ritka a munkájára igényes, megbízható építőipari szakember, mint a fehér holló. Az engedélyek beszerzése, háztervek elkészítése, a kőműves-, az ács-, a villamos- a festő-burkoló-, és a gépész munkákat mind a generálkivitelező felügyeli és ellenőrzi. Mint mindenhol, az építőiparban is a pontos és igényes munka a megfelelő kapcsolatrendszeren múlik, amivel a szerződésünkben álló 18 generálkivitelező rendelkezik, így mindig mindenki akkor és ott van jelen, ahogy azt az építési fázisok megkövetelik.
 2. A minőségi garancia a másik pozitívuma egy generálkivitelezővel történő házépítésnek. Minden generálkivitelezés során a kivitelezőknek szigorú szabályoknak és előírásoknak kell megfelelnie, aminek a Házvadászokkal partnerségben álló minősített generálkivitelezők, mind megfelelnek. Az építkezésekért felelős műszaki vezető vagy műszaki ellenőr is gondoskodik arról, hogy a generálkivitelezés Kecskemét és környékén gondtalanul és szabályosan menjen végbe.
 3. Generálkivitelező kiválasztásánál talán az egyik legfontosabb a leinformálhatóság, a referencia és portfólió megtekintése. Ugyanis minden munkájára igényes, megbízható generálkivitelező rendelkezik a megrendelő számára bemutatható portfólióval, hiszen ezzel tudja legjobban bizonyítani munkája minőségét egy generálkivitelezés kapcsán Kecskemét városában. A referenciába azonban nem csak az eddig felépített és átadott házak, hanem az ezzel összefüggő ügyfél- elégedettség is beletartozik.
 4. A teher és problémamentes építkezés, ami ugyan utolsó helyre került a listánkon mégis fontos szereppel bír, hiszen tapasztalatból tudom hány kapcsolat sínylette meg a házépítések során tapasztalt megannyi problémát és előre nem látott extra kiadást. Generálkivitelező nélkül a jövendőbeli háztulajdonos oldja meg a hivatali ügyek intézését és az építkezéshez szükséges tervdokumentációt, vagy neki kell összehangolnia a különböző szakipari munkafolyamatokat, és az építőanyag rendelést is. 

hogyan keressünk megbízható generálkivitelezőt Kecskeméten

Jó pár éves tapasztalattal a hátunk mögött, számtalan családnak és ifjú párnak segítettünk megtalálni a számukra megfelelő generálkivitelezőt. Így a referenciák és portfóliókon kívül megrendelőink tapasztalatait, a kivitelezővel dolgozó építész véleményét, vagy a műszaki ellenőr ajánlását is figyelembe vesszük minden egyes ajánlásnál. A három közül egyébként a műszaki ellenőr ajánlása az, ami talán a legfontosabb, hiszen munkájából kifolyólag a hibák feltárása specializálódott, így könnyen meg tudja mondani, hogy melyik kivitelező milyen munkát végez. Ugyanakkor az építész szakmai véleménye is elengedhetetlen a kiválasztásnál, mivel az építkezés majdnem teljes folyamatában a kivitelezőkkel összhangban dolgozik.

 Generálkivitelezés Kecskemét és környékén a Házvadászok segítségével 

Amennyiben választásod a Házvadászok csapatára esik, szolgáltatásainkat az alábbi sorrendben hajtjuk végre:

 1. Kiválasztjuk a megfelelő építési telket, amelyhez három fontos szempontot kell figyelembe vennünk: LOKÁCIÓ, LOKÁCIÓ és LOKÁCIÓ. Miután minden generálkivitelezés Kecskemét városában szigorú kritériumoknak kell, hogy megfeleljen, ez nincsen másképp a telek kiválasztásánál sem, vagy ahogy mi hívjuk telekvadászatnál. A Házvadászok csapata személyesen ellenőriz le minden egyes telket, így gondosan ügyelünk arra, hogy az alábbi szempontok mindegyikének megfeleljen a kiválasztott telek:
 •       Övezeti besorolás
 •       Építési mód
 •       Beépíthetőségi %
 •       Maximális építménymagasság
 •       Tulajdoni lap ellenőrzése
 •       Közművek
 •       Infrastruktúra
 •       Közlekedés
 •       Megközelíthetőség
 1. Kiválasztjuk a legjobb építészeket. Itt ismételten a megfelelő kapcsolatrendszert kell kiemelni, hiszen jó pár éves tapasztalatunknak köszönhetően, közeli kapcsolatban állunk Kecskemét legjobb építészeivel.
 2. A kiválasztott építész elkészíti a tervdokumentáció alapját, vagyis az alaprajzot. A Házvadászok oldalán is megtalálható jó néhány ötletadó házterv, amelyek szinte minden telekméretre ideális megoldást kínálhatnak. Azonban az ötletadó háztervek még nem számolnak az egyedi igényekkel és életviteli sajátosságokkal, így mindenféleképpen szükségünk lesz egy olyan építészre, aki időt nem kímélve tervezi meg álmaink otthonát.  
 3. Az elkészült alaprajzzal felkeressük a generálkivitelező partnereket – elsőként – árajánlat céljából. Árajánlatnál a bruttó ár négyzetméterre vetített arányát kell felírni, és összehasonlítani a többi generálkivitelező ajánlatával. A legkedvezőbb összeggel rendelkező generálkivitelezés Kecskemét városában sokaknak már elég is ahhoz, hogy kiválasszák újonnan épülő házuk kivitelezéséért felelős szakembert. A kedvező ár sokszor azonban csalóka, hiszen nem tartalmazza, hogy milyen műszaki tartalmat foglal magában a ház felépítéséhez a kivitelező szolgáltatási csomagja. Így fontos az árajánlatnál a kész csomagokat is összehasonlítani.
 4. A megrendelő prioritásait és igényeit figyelembe véve kiválasztjuk a legjobb generálkivitelezőt. Partnereink között találhatóak olyan generálkivitelezők, akiknél a szerződéskötéskor az aláíráson kívül semmi másra nincs szükség. Ez a késleltetett fizetési lehetőség, amely során egy személyre szabott fizetési ütemezés szerint megy végbe a generálkivitelezés Kecskemét városában, bizony nagy segítséget nyújthat azok számára akiknél késik a banki elbírálás, vagy az előző ingatlan eladása.
 5. El is jutottunk a várva várt pillanathoz, az építkezés megkezdéséhez, amelyről ha szükséges bármikor tájékoztatást is kaphatsz, mind csapatunktól, mind a választott generálkivitelezőtől. Ahogyan azt cikkeinkből is láthatod, próbáljuk az építkezés menetét, lépésről-lépésre köznapi nyelvre lefordítani, így pontosan tudod mire számíthatsz, és nem érhetnek váratlan meglepetések, amihez tartjuk magunkat egészen a kulcsátadásig.
 6. 11 hónapon belül beköltözés. A határidőre történő átadást a Házvadászok által ajánlott generálkivitelezők kötbér ellenében is vállalják. A legtöbb vállalkozás tanulva az előző évek hibáiból limitálta az éves darabszámot, így nem csak a megrendelő de a generálkivitelezők is tudnak előre tervezni. A beköltözés előtt pedig a használatba vételhez szükséges engedélyeztetési feladatokat is a generálkivitelezők intézik, így az újdonsült otthon tulajdonosoknak csak a bútorok beszerzésével kell foglalkozniuk.

Generálkivitelezés Kecskemét és környékén korszerű építési technológia használatával 

Magyarországon a 2022. június 30 után kiadott használatbavételi engedélyű ingatlanoknak, kötelezően teljesíteniük kell majd a közel nulla energiaigényű épületek energiahatékonysági előírásait. Generálkivitelező partnereink a korszerű építőanyagok szakszerű beépítésével minimalizálják az energiafogyasztást. Ezekre az új technológiákra azért is van szükség, mert a jogszabály is kimondja, hogy az energiafogyasztás legalább 25%-át megújuló forrásból kell fedeznünk.

hogyan keressünk megbízható generálkivitelezőt Kecskeméten

Ez sajnálatos módon növelni fogja a generálkivitelezéssel összefüggő költségeket, hiszen a modernebb technológia általában drágább, viszont ez egy közel passzívház-minősítésű ingatlannál 5-10 év alatt könnyedén meg is térülhet. Arról nem elfeledkezve, hogy ezekkel a technológiai újításokkal még a környezetünket is óvjuk. A generálkivitelezés Kecskemét bármely városrészében igény szerint megoldható. Generálkivitelező partnereink már számos alkalommal bizonyították elhivatottságukat, szakértelmüket és precizitásukat. Nem fogsz bennük csalódni!

elektromos fűtés vagy gázfűtés megtérülési táblázat 

Generálkivitelezés Kecskemét és környékén – a Házvadászok csapata azon dolgozik, hogy megtaláljuk a számodra legjobb generálkivitelezőt! 

Talán az egyik legnagyobb hiánycikk manapság a világban lelkiismeretesség, amire a Házvadászok csapatának partner generálkivitelezőinek van egy igen kielégitő megoldása: a ház elkészítésétől számítva, 5 éves garanciát vállalnak az újdonsült otthonokra. Ezen felül a csapatunk által ajánlott kivitelezők teljes felelősséget vállalnak nemcsak az építés alatt álló házért, de a megbízott szakemberek munkájáért is. A garancia mellett még pár, pontosan 4 “mentőövet” nyújtunk a potenciális megrendelőinknek, amely sokszor kimentette már a mélyvízből az építkezés előtt állókat:

 • Kezdve a késleltetett fizetési lehetőséggel, amely egy tervezett fizetési ütemezést foglal magába, így akár 0 Ft önerővel is elkezdődhet az építkezés.
 • Az ár-garancia arról biztosítja a megrendelőt, hogy a generálkivitelezés Kecskemét és környékén rejtett költségek és nem kívánt meglepetések nélkül megy végbe.
 • A kötbér-garancia nélkül személy szerint bele sem vágnék egy építkezésbe. Ugyanis sokszor előre nem látható események miatt (ilyen volt például a pandémia) a kivitelezők nem tudták biztosítani a kivitelezés határidőre történő befejezését. Amennyiben a határidő csúszik, kötbér-garancia mellett nem kell hosszas alkudozásba kezdenünk, hanem  nyugodtan hátradőlhetünk, várva álom- otthonunk elkészültét (extra pénzzel a zsebünkben). Mivel nagyon sok generálkivitelező büszkén említi weboldalán az építési határidő megtartását, ez mára egy nélkülözhetetlen megállapodássá vált minden építkezésénél.
 • 18 partnerünkből álló listában kizárólag minősített generálkivitelezők találhatóak, akik több tíz éves szakmai tudásuk mellett megbizhatóságukról is számtalan helyzetben tettek tanúbizonyságot. Kizárólag olyan generálkivitelezőkkel dolgozunk akikre nem érkezett még panasz, vagy ha igen, hiszen 11 hónap hosszú idő akkor találtak megoldást a problémára a megrendelővel. Mivel tudjuk, hogy minden ember különböző, mások az igények, máshogy reagálnak, viselkednek bizonyos helyzetekben, a megfelelő generálkivitelezőnek a személyiségünkhöz is passzolnia kell. Éppen ezért mi főként abban nyújtunk segítséget, hogy melyik kivitelezőt miért érdemes választani. 

  Generálkivitelezés Kecskemét - ár-garancia logó

  Ár-garancia

  Házépítés rejtett költségek és nem kívánt meglepetések nélkül

  Minősített generálkivitelezők logó

  Minősített generálkivitelezők

  Megbízható, több tíz éves szakmai tudással rendelkező szakemberek

  Generálkivitelezés Kecskemét - kötbér-garancia logó

  Kötbér-garancia

  A kivitelezés határidőre történő befejezése

  Előfinanszírozás logó

  Késleltetett fizetési lehetőség

  Tervezett fizetési ütemezés, akár 0 Ft önerővel

Remélem, cikkünk elolvasása hasznosnak bizonyult, és amennyiben szakértelmünket személyesen is igénybe szeretné venni, keresd fel csapatunkat bizalommal. A Házvadászok teljeskörű szolgáltatás-portfóliója lehetővé teszi, hogy egy generálkivitelezést Kecskemét és annak környékén ne kelljen egyedül végigcsinálnod.