Ha jövőbeli tervei között szerepel a házépítés Kecskemét városában vagy annak vonzáskörzetében, ezt a cikket Önnek ajánljuk.

Amikor otthonteremtésre adjuk a fejünket az első felmerülő kérdés, hogy építsünk-e vagy vásároljunk. Sokak számára azonban olyan ijesztő egy új ház felépítésének teljes folyamata, hogy inkább egy használt otthon vásárlása mellett döntenek. Hasznos azonban tudni, hogy mind a használt, mind az újonnan épülő háznak megvan a maga előnye és hátránya. Ez viszont teljes mértékben a megrendelő személyre szabott igényeitől és preferenciáitól függ, beleértve a megtakarítást, jelen lakhatási helyzetet, családi támogatásokat vagy a jövőbeli családbővülés terveit.

Generálkivitelezés Kecskemét banner

Ezzel a cikkünkkel azoknak próbálunk segítséget nyújtani, akik a használt ingatlannal járó rejtett hibáktól és csalódástól szeretnék magukat megkímélni és a házépítés mellett döntenek Kecskemét és annak 50 km-es vonzáskörzetében. Az utóbbi évtizedben Kecskemét már nem csak a Dél-Alföld szíveként számon tartott megyeszékhelyként ismert, hanem az egyik legintenzívebben fejlődő és legélhetőbb város címével is méltán büszkélkedhet. Talán ennek is köszönhető, hogy az elmúlt pár évben rohamosan megnövekedett a „hírös” városba költözők száma és ezzel arányosan nőtt a házépítés Kecskemét kisebb nagyobb vonzáskörzetében is.

Kecskemét városkép

Ám aki egy kicsit is jártasabb az ingatlan ügyekben az pontosan tudja, hogy a nagy kereslet egy idő után hiányt eredményez. Legyen szó használt ingatlanról, vagy egy újonnan megálmodott házról, egy város fejlődésének gyakran az új otthonukat keresők érzik meg először a hátrányát. Mi a Házvadászok csapatával arra törekszünk, hogy ebből a hátrányból előnyt kovácsoljunk, 18 megbízható generálkivitelezőnkkel egyetemben. Ugyan tudatában vagyunk, hogy a házépítés nemcsak Kecskemét városában, de lényegében a világ minden részén régen volt már olyan körülményes, mint a 2020-as járványt követően. Ám szakembereinkkel egyetemben biztosítjuk, hogy egy jó csapattal minden, de főként az Ön új otthonának kivitelezése is könnyen megoldható. Célunk, hogy az ’újonnan épített ház’ kifejezés ne egy azonnali fejfájást eredményezzen az otthonukat megálmodni vágyóknak, hanem egy teljesen új és pozitív sztereotípiát rendeljünk az építkezés fogalmához.

Megbízható házépítés Kecskemét és környékén

Viszont a szakmában jártasak tudják csak igazán, hogy ez az újfajta pozitív felfogású házépítés kivitelezhetetlen a megfelelő ismeretség és rálátás nélkül, főként mikor telekvadászatra adjuk fejünket Kecskemét városában. Mi a Házvadászok csapatával több éves „vadász múlttal” rendelkezünk, aminek köszönhetően már messziről kiszagoljuk a potenciális telkeket. A széleskörű piaci rálátás Kecskemét és annak vonzáskörzetében csak egy a sok közül, amivel egy tapasztalt telekvadásznak rendelkeznie kell a házépítés során. Hiszen magától értetődően a házunkat akármikor kedvünkre alakíthatjuk, viszont egy utca áthelyezése már a mi képességeinket is meghaladja. Sokan nincsenek tisztában vele, de a jó telek kiválasztása az igazi alapja a háznak, ezért érdemes lehet akár magasabb árú lokációt is figyelembe venni, hiszen a frekventáltabb helyekre épített családi ház rövidebb idő alatt, akár jobb áron is értékesíthető. Ház- és telekvadász csapatunk azt is felméri Önnek, hogy a kiszemelt építési telekre milyen közművek állnak rendelkezésére.

e-közmű térkép Kecskemét

Ezen felül utánajárunk annak is, hogy milyen építési előírások vonatkoznak rá, mely nem utolsó sorban meghatározza a telek beépíthetőségét, az épület maximum magasságát vagy akár a zöldfelület mértékét is. Miután megtaláltuk a tökéletes árú-tájolású-méretű telkünket, és utánajártunk az Építésügyi Hatóságnál, hogy milyen feltételekkel beépíthető a telek, megkeressük a tervdokumentációhoz szükséges mérnökünket.

KMJV TRT Kecskemét

Ha egy kis ízelítőre vágyik, kreativitással teli csapatunk Házvadászok oldalán jó néhány ötletadó házterv megtalálható, de ha szeretne rögtön belekóstolni a fő fogásba, a csapatunk által ajánlott építészek, személyre szabott „étlapjáról minőségi ételek” közül válogathat. Ezek az építészek nemcsak kellő tapasztalattal, de a jogszabályban előírt Magyar Építész Kamara-i tagsággal és tervezői jogosultsággal is rendelkeznek.

Házépítés Kecskemét vonzáskörzetében

A tervdokumentáció után beleássuk magunkat a sokak által nem kedvelt adminisztrációba és a kifejezetten bonyolultnak titulált elektronikus dokumentációba. Tapasztalt csapatunk, olyan apróságnak tűnő információkkal is tisztában van, amik aztán nagymértékben befolyásolhatják a tervdokumentációt és ez által az adminisztrációt is. Egy példával élve a házépítés Kecskemét és környékén akár korlátozásokba is ütközhet a közelben található Katonai Légügyi Hatóságok repülőtér navigációs eljárásai és akadály-adatbázisa miatt. Miután megbirkóztunk az adminisztráció során felmerülő lehetséges nehézségekkel, jöhet a generálkivitelező kiválasztása. Ha azt nézzük, hogy ideális esetben egyszer építkezik az ember, a kivitelezési díjon kívül a szakértelmet vagy akár a szimpátiát is hasznos figyelembe venni. Hiszünk abban, hogy egy generálkivitelező kiválasztásakor nem csak a referenciák ellenőrzése fontos, hanem az elkészült munkák vagy azok munkafolyamatának megtekintése legalább ugyanannyira hangsúlyos. Pontosan ezért az általunk ajánlott kivitelezők és szakemberek referenciája mellett megemlítjük azok munkájával kapcsolatos erősségeket és lehetséges hátrányokat is, ezzel biztosítva, hogy a megrendelő egy teljes képet kap nem csak a jövendőbeli házáról, de annak megalkotójáról is. A bizalom kulcsfontosságú számunkra, ezért a Házvadászokkal szerződésben álló 18 generálkivitelező a családi ház kulcsrakész állapotának elkészítésétől számítva, 5 éves garanciát vállal az újdonsült otthonokra. Ezen felül a csapatunk által ajánlott kivitelezők teljes felelősséget vállalnak nemcsak az építés alatt álló házért, de a megbízott szakemberek munkájáért is. Fontos megemlíteni, hogy az általuk végzett munka ezzel nem csak tehermentesíti a megrendelőt, de jelentős megtakarításhoz is vezethet a több évtizedes tapasztalat és szakmai ismertség.

A megfelelő építőanyag és falazóelem kiválasztása – a helyszín megtalálása mellett – az épülő ház egyik legfontosabb része. Érdemes több szempontot figyelembe venni, amikre mi egy elbeszélgetés során fel is hívjuk az építtetők figyelmét. A házépítés Kecskemét és környékén tapasztalt kivitelezők segítségével nem csak értékállóvá, fenntarthatóvá, de „zöldebbé” is válhat otthona, ezért segítünk, hogy tisztában legyen minden lehetséges információval az építkezés megindítása előtt. Nem utolsó sorban jó, ha tisztán látjuk a jövőbeli ház típusának esetleges hátrányait és erősségeit is.

farkas elfújja a malacok házátAz egyik legnépszerűbb építőelem – aminek rengeteg előnyét még a leglaikusabbak is nehézségek nélkül tudják felsorolni – a tégla. Elsőként szokták megemlíteni a tégla hang- és hőszigetelő tulajdonságát, amely menedékként szolgál a nyári forróságban, míg télen bent tartja a fűtés melegét. A téglaházaknak nemcsak értéke tartós, de maga a ház is, biztosítva ezzel a tulajdonosát egy hosszú távú befektetésről. Okkal ihlette meg a meseírókat is történeteikben ez a népszerű építőanyag, és garantáljuk, hogy a téglaház nem csak a farkas elől nyújt majd védelmet. A magas elemszilárdságának köszönhetően a külső környezeti ártalmaktól is védelmet biztosít, és a későbbi változtatások és átalakítások könnyebb lebonyolíthatóságát is lehetővé teszi. Ám a minőségnek ára van, és ez nem az egyetlen negatív tényező, ami felmerül egy téglával készült ház építése során. Ahogy a két kismalac is inkább más anyagot választott időmegtakarítás szempontjából, sajnos a 21. századra sem tudta megoldani az ember, hogy felgyorsítsa ezen típusú házak építésének menetét. És végezetül fontos megemlíteni a tégla egy olyan tulajdonságát, amivel nem csak a megrendelőnek, de a környezetünknek is kedvezünk; környezetbarát tulajdonságának köszönhetően, a házépítés Kecskemét városában még sosem volt „zöldebb”.

Amennyiben a téglaház nem az Ön tetszésének megfelelő, vagy esetleg az építkezésre szánt kerete nem fedezné az összeget, akkor se keseredjen el. A rohamosan, mondhatni már ijesztő gyorsasággal növekvő népesség igényének kielégítésére hozták létre az úgynevezett könnyűszerkezetes házakat, mert a lassan 8 milliárdot elérő népesség lakhatását lehetetlen lenne megoldani, ezen gyors, egyszerű és olcsó házépítési technika nélkül. Talán a legfontosabb érv, ami a könnyűszerkezetes házak építése mellett szól, hogy a bruttó alapterületre visszaszámolva, e típusok hasznos lakótere nagyobb, mint az ugyanakkora alapterületű téglaházé. Ezen tulajdonságuknak és kedvező árfekvésüknek köszönhetően a könnyűszerkezetes házépítés Kecskemét és vonzáskörzetében nagy népszerűségnek örvend. Ugyan sok téglabarát azon véleményen van, hogy maximum a nyaralójukat építenék ilyen konstrukcióban, az általunk szerződésben álló külön erre szakosodott generálkivitelezők biztosítanak arról, hogy a könnyűszerkezetes házak a lehető legjobb megoldással készüljenek. Átlagos mérettel számolva, a könnyűszerkezetes ház falszerkezete, födém és tetőszerkezete az előre elkészített panelekkel akár már néhány hét alatt elkészíthető. Fontos megemlíteni még azt is, hogy az előre legyártott falak gyors felállítása miatt az építkezés kevésbé kitett a környezeti károknak, azonban a jövőbeli változtatásokat, pl. nem várt családbővülés miatt igencsak limitálja a gyors, de rugalmatlan falszerkezete.

A tégla és könnyűszerkezetes házak mellett azonban hasznos megemlíteni az előfinanszírozott építkezési lehetőséget is. Mivel Kecskemét lakosai nem csak a pozitív változásokkal, hanem a városi élet rohamos drágulásával is szembesültek, az előfinanszírozott, azaz 0 Ft-os önerőre épülő lehetőség egy ugyancsak népszerű megoldásnak bizonyult az utóbbi években. Ez a konstrukció főként azoknak kedvez, akik a fizetéskor az ellenértéket is szeretnék látni. Ugyanis ennél az építkezési lehetőségnél, fizetni csak az aktuális ütem elkészülése után kell a megrendelőnek. Ez a generálkivitelezőt is egy szigorú határidőhöz köti, aminek köszönhetően kevesebb az esetleges csúszások száma.

Kecskemét és környékén vita nélkül a házépítés folyamatában a legnehezebb döntés, hogy az otthonunk megalkotását kire bízzuk. Ehhez a felelősségteljes döntéshez fontosnak tartjuk, hogy a megrendelőnk több lehetőséget is figyelembe tudjon venni. 18 tapasztalt generálkivitelezőnk között talál téglaházra és könnyűszerkezetes házra is szakosodott vállalkozót, ezen kívül olyat is, aki előfinanszírozza a házépítés ütemeit.

A fent említettek mellett még más dolgokat is figyelembe kell venni egy ház kulcsrakész állapotának eléréséhez. Ezért is érdemes a Házvadászok csapatát választania, hogy több éves rálátásunkkal minél jobban megkönnyítsük az építkezés folyamatát.

Megbízható házépítés Kecskemét és környékén? Igen!

Reméljük sikerült eloszlatni a legtöbb házépítéssel kapcsolatos kételyét vagy félelmét, és Önnel is gyarapíthatjuk az újonnan épülő házak tulajdonosának listáját, ezzel színesítve a házépítést Kecskemét városában.